ЦСКА се наложи с 3:1 при гостуването си на Монтана в 26-я кръг на А група, и взе резонни три точки, и вече има 54 в актива си. Монтана си остава плътно на дъното на класирането, макар че все още на теория не е изпаднал, това може да се случи още този кръг, в зависимост от развитието на останалите срещи. Тимът е взел една-единствена точка през 2013-та година, и е в серия от осем поредни поражения.

ЦСКА продължава да играе без особен блясък, но доста ефективно, и откакто Милен Радуканов пое тима през март, е загубил точки само срещу двата отбора, които го предшестват в класирането – Левски и Лудогорец.

„Червените“ сами си направиха интересно второто полувреме на стадион „Огоста“, след като доминираха през първото, и поведоха бързо с две попадения. До 25-та минута ЦСКА вече водеше с 2:0, като и в двете ситуации точен бе Спас Делев.

В 15-та минута след рикошет в защитник на Монтана, Делев бе на ръба на засадата, като останаха съмнения, че при подаването напред към нападателя той е бил зад гърба на защитата, но попадението бе зачетено.

Монтана в никакъв случай не играеше затворено, и въпреки че създаваше ситуации пред Черни предимно от статични положения, но така се и откри за ЦСКА, за да падне бързо още един гол. В 25-та минута Спас Делев, изведен от Мишел Платини, между Личков и Илиев, излезе очи в очи с Цветковски, и го го преодоля от границата на наказателното поле.

Изоставането на Монтана се намали в шестата минута от второто полувреме, след центриране в наказателното поле на ЦСКА, когато Апостол Попов си отбеляза автогол, притиснат от Мартин Сечков.

Последваха добри минути за Монтана, и в 73-та минута опит за удар на Венци Иванов отдясно, бе отклонен от крака на Саша и се удари в напречната греда над Черни. Минута по-късно центриране на Иванов отдясно стигна до Мичев, чийто слаб удар за малко не бе отклонен от Мирасема в мрежата.

В 89-та минута появилият се като резерва Мартин Камбуров бе изведен на ръба на засадата, сам срещу Цветковски, напредна, влезе в наказателното поле, и от точката на дузпата шутира точно, за да оформи крайното 3:1.