ЦСКА победи Берое с 1:0 в мач от 8-мия кръг от футболната ни А група и така остана на първото място във временното класиране с актив от 22 точки.

В голмайстор за червените се превърна Георги Илиев, който вкара в горния ляв ъгъл на вратата на Беконо в 3-та минута от началото на срещата, след хитър пас от страна на Флорентин Петре от пряк свободен удар.

И двата отбора трябваше да доиграят срещата с по 10 души. С два жълти картона терена трябваше да напусне играчът на гостите Антон Вергилов. Първо в 42-та минута за нарушение срещу Зе Руи и след това в 47-та отново срещу същия футболист на „червените”, постави своите съотборници в много сложна ситуация.

Куидо Ланзаат също остави ЦСКА с 10 души, след като в 32-та минута спря непозволено Желев от гостите, а в 79-та получи втори жълт картон за нарушение срещу Атанасов.

Това решение на съдията Стоян Алексиев със сигурност ще бъде доста коментирано, тъй като ситуацията бе доста съмнителна – холандецът игра за топката, изби я от краката на влизащия в наказателното поле Атанасов и футболистът на Берое падна на земята. Цялата скамейка на ЦСКА се изправи на крака и бурно протестира срещу червения картон на Ланзаат, който пък си изкара гнева върху Зе Руи, сбъркал в предни позиции преди това.

През второто полувреме Стойчо Младенов извърши и трите си смени, като по интересна бе тази на бранителя Кирил Котев с чистия нападател Неи.

Георги Чиликов пропусна да отбележи при няколко 100% голови ситуации за ЦСКА и не оправда започването си като титуляр.

Красимир Балъков изгледа срещата от ложите на стадион „Българска армия”. Легендарният футболист дойде в компанията на Георги Илиев – Майкъла. Цялото ръководство на ЦСКА също бе в ложите, както и националният селекционер Димитър Пенев.

Въпреки грешката в мача с Тулуза, оставеният на резервната скамейка Йордан Тодоров получи аплодисментите на  „червените” запалянковци на стадион „Българска армия”. След като се здрависаха двата отбора, момчетата на Стойчо Младенов от своя страна се извиниха негласно с аплодисменти пред цялата публика.