Футболистът на ЦСКА Серджиу Буш спечели традиционната награда за играч на кръга. В изминалия седми кръг той отбеляза второто попадение във вратата на Локомотив Пловдив и се откъсна с пет гола в голмайсторската листа на А група. Той спечели класацията с девет гласа, а след него се наредиха Иван Цветков, Салим Керкар, Тони Силва и Александър Барт.

На пресконференция в Пресклуб България Буш сподели: „ Много горд съм с тази награда – благодаря! Нямаше да я получа, ако не бяха моите съотборници. Тя е за тях също. Ние сме като едно семейство, чувствам се много добре и мисля, че това се вижда. Нямаме финансовата сила на Лудогорец, но съм сигурен, че нещата ще стават по-добри. Стойчо Младенов е много добър треньор, даде ми шанс да дойда тук. Харесвам го много като човек, това е много важно за мен. В добри отношения съм с всички в отбора. Здраво стъпил съм на земята, ще видим колко гола ще успея да отбележа. Надявам се да бъдем шампиони, играем добре и вкарваме много попадения. Атмосферата е много добра в тима, не виждам защо да не поддържаме това ниво. Имах оферти от топ отбори в Румъния, но исках да изляза в чужбина. Винаги ще мога да се върна у дома, ако не ми се получи кариерата навън.”

На въпрос относно разликата между българското и румънското първенство и какво мисли за Козмин Моци, Серджиу Буш отговори, че първенствата много си приличат, въпреки че в Румъния има повече отбори. Според него нивото на футбола в двете страни е еднакво и това му е помогнало да се адаптира лесно у нас. Играчът на ЦСКА сподели мнение, че това, което неговият сънародник Моци направи за Лудогорец е изключително важно както за него, така и за българския футбол.

Относно кариерата си и мечтите си, Буш сподели: „Най-важното е да бъда здрав и с малки стъпки мога да постигна мечтите си – да бъда по-добър играч и да играя в западна Европа. Бях в младежкия национален отбор дълго време – голямата крачка за мен ще бъде да попадна в мъжкия тим на Румъния. Странна бе ситуацията в Клуж, когато напуснах – те бяха като Лудогорец – печелиха всичко и имаха много пари. Аз бях много млад, дойдоха много бразилци. Отидох под наем в няколко отбора, но се контузих и ми прекратиха договора. Животът не приключва с Клуж и аз продължих напред. Много важно е за мен, че съм голмайстор на първенството. Не мисля да спирам, Кристиано Роналдо вкарва по 50 гола на сезон, не мисля да спирам на 5.”