Помощник треньорът на Лудогорец Явор Вълчинов присъства снощи на дербито от италианското първенство между Лацио и Рома, което завърши без победител 0:0. Тази сутрин Вълчинов се завърна в лагера на българския шампион и сподели пред Гонг впечатленията си от Лацио, срещу който отбор Лудогорец се изправя след 10 дни на Олимпико.

„Определено в този мач Лацио изпитваше трудности. Рома беше по-качествения тим на терена, имаха повече възможности за гол. За Лацио ремито беше добро, защото не създадоха почти нито едно голово положение. Лудогорец има своите шансове. Ако успеем да покажем игрите от есента, имаме шансове и те не са малки“, каза Вълчинов.

Той коментира и честата смяна на схемата, с която Лацио играе последните мачове. „Лудогорец се опитва да играе по един определен начин, който до момента носи успех. Не мисля, че ще се нагаждаме по по-различен начин в зависимост от това как ще излезе Лацио. Естествено тяхната схема на игра ще бъде важна, но ако съумеем да играем така, както можем, ще се справим с всяка една тяхна схема“, заяви треньорът на Лудогорец.

„От мачовете, които гледаме последно време си правя изводи, че треньорската смяна при тях повлия положително. Отборът играе по-организирано най-вече във фаза защита. Има положителен ефект новия треньор, но това е нормална реакци“, заяви Вълчинов.

Треньорът сподели, че до момента хора на Лацио не са наблюдавали контроли на Лудогорец. „До момента не са наблюдавали нито една наша контрола на живо. Не са изпращали човек. Нямам идея на каква степен е тяхното разузнаване, но това е техен проблем. Нормално е да има човек на мача ни срещу Нефтохимик, но нямам идея дали това ще се случи. Гледах на живо две дербита от италинанското първенство. Стадионът беше пълен и на двете. Феновете на Лацио са невероятни. Друг е въпросът дали на мача срещу нас ще има толкова публика, аз лично се съмнявам, че това ще се случи. С игрите последно време мисля, че Лудогорец показа, че нито един отбор не трябва да го подценява. Не мисля, че Лацио ще ни подцени“, каза още Вълчинов.

В сряда Лудогорец ще изиграе последната си контрола на испанска земя, като съперник е ФК Краснодар. По този повод Вълчинов заяви: „Последната контрола е част от заключителния етап на подготовката и начало за дългия сезон, който ни очаква. Ще търсим неща, които имаме да доизчистваме, за да може за мача с Лацио да сме на топ ниво“.