„Левски не беше по-добър, а беше по-хитър”, каза след вечното дерби Павел Дочев, треньорът на ЦСКА. Факт е, че двубоят беше равностоен. Двата тима сътвориха приличен спектакъл, но разликата направиха двама души. Победата на Левски дойде с гола на Дембеле и солидната до максимална степен игра на Георги Петков.

Вратарят е ясен, ако е във форма нивото му е страхотно. Дембеле обаче е нов на хоризонта. Нов, но от позната и опасна за „армейците” порода. Гара е като Гонзо, ама доста по-тъмен, а и с по-голяма крачка.

Защитниците на ЦСКА разбраха какво напрежение ги е друсало Ибрахима Гай и още десетима бранители на „червените” през годините. Вероятно Попов и Акуаро още се озъртат назад, за да не ги преследва юношата на Оксер с месестите устни, на които може да завиди даже и Мара Отварачката. Голямо гонене падна, голям терор. Почти 90 минути.

Разбира се, Дембеле е абсолютен новобранец в битките с ЦСКА, но извади Гонзовото желание и хъс. След мача с Дъндолк авторът на победния гол в дербито, сподели че иска да скъса мрежата на ЦСКА. Не може да му отречем, че се опита да го направи. Все още не е доказано, дали за Иван Караджов, не беше по-добре, че топката мина между краката му, защото иначе пак щеше да боли, ама физически.

Ясно е, че Дембеле е търсеното от Иванов негово подобие. Гара обаче остава на светлини години от шефа си в един спортно-технически компонент. Иде реч за играта с глава. Там има да учи много.

По едно нещо обаче си приличат убийствено. Идват от Локо Пловдив и искат да наказват ЦСКА. Няма лошо, добре е да има някаква приемственост.