След изиграването на поредните кръгове във футболна Европа, както и приключването на част от първенствата станаха ясни повече от половината съперници на родния шампион ЦСКА в кръга за влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

Както стана ясно преди повече от месец „червените” ще стартират направо през месец август и ще имат едно единствено препятствие преди групите. След като миналата седмица се изясниха някои от почти невъзможните имена като Ливърпул, Барселона, Арсенал, Ювентус и някои измежду немските Вердер и Шалке 04, то вече се появиха и по-приемливи варианти.

Един от тях е румънския вицешампион Стяуа, който определено не е в най-силната си форма, допускайки Клуж да спечели дубъл в северната ни съседка. Твърдо сред поставените ще бъде един измежду шотландските Глазгоу и Селтик, както и гръцкия Олимпиакос. При положение, че преодолеят предишния кръг, като вероятни съперници на ЦСКА се очертават и швейцарския Базел, както и турския Фенербахче. Любопитно е, че и двата тима имат по-висок клубен коефицент от този на ЦСКА, но въпреки това стартират едно ниво по-рано.

Голям шанс да бъдат поставени, което автоматично ги прави противници на българския първенец са и Шахтьор Донецк, Спартак Москва, Андерлехт, Спарта Прага и Динамо Киев. Вероятно след днешните двубои в Серия „А” ЦСКА ще извади мъничко късмет, като втория италиански представител тук се очертава Фиорентина, а не евро-колоса Милан.

Жребият е на 1 август, а мачовете на 12/13 август, реваншите са две седмици по-късно. Дори и при загуба, ЦСКА продължава в Европа, но в квалификация за влизане в групите в турнира за купата на УЕФА, където е със сериозни шансове да бъде поставен, както бе през миналата година.