Стана ясна пълната програма за контролните мачове, които ще изиграе отборът на ЦСКА по време на подготовката си в Турция.

Започва се с два по-леки противника, след което следват интересните двубои. На 26 януари „червените” ще срещнат казахстанския Жетису Талдикорган. В момента този тим играе в допълнителната фаза на местното първенство, в така наречената втора шестица.

Няколко дни по-късно, на 29-и януари, ЦСКА има спаринг с новака в румънския елит ФК Сагеата Наводари.

През февруари безспорно са по-интересните мачове. На 2-и е двубоят срещу датския Есберг. Любопитното при този тим е, че след изиграването на първия полусезон в местното първенство заема едва предпоследното място в класирането, но в същото време продължава напред за Лига Европа, където му предстоят мачове с Фиорентина. Контролата с ЦСКА ще бъде един от последните тестове на отбора преди тези сблъсъци.

На 5-и тимът на Стойчо Младенов среща лидера в Унгария Дебрецен, а последната проверка на турска земя ще бъде срещу Славия Прага на 8-ми февруари. В момента отборътна Славия не се представя много убедително в първенството, като заема незавидното 11-то място.

ЦСКА заминава за втората част от подготовката си край Анталия в края на следващата седмица, а първата проверка за годината ще бъде в понеделник срещу Локомотив Сф.