Старши треньорът на Левски Ясен Петров не скри задоволството си от победата над Видима-Раковски с 6:1 в мач от предпоследния 29-и кръг на "А" група. Жозе Жуниор реализира хеттрик, а "сините" стигнаха до убедителния успех, въпреки че играха с човек по-малко след червен картон на Иво Иванов в 23-ата минута.

"Радвам се, че победихме убедително, дори и с намален състав. Контролирахме двубоя, въпреки че играхме по-голямата част от мача с човек по-малко. Футболът е игра на грешки, ние се възползвахме от няколко техни. Ние също допуснахме такива", каза Петров.

Радостта в лагера на Левски е още по-голяма, тъй като основните претенденти на столичани за място в Лига Европа Черноморец и Локомотив Пловдив направиха грешни стъпки.

Така "сините" излязоха на трето място в класирането и при домакински успех в последния си мач срещу Светкавица ще се класират за Евротурнирите.

„Желанието ни беше да решим мача рано. Продължаваме да работим, пак казвам, имаме кадрови проблеми, трябва да сме максимално концентрирани и да спечелим още три точки. Като свърши и последният двубой, тогава ще стане ясно какво ще стане с мен. Важното е да си вземем нашите двубои, ако преките конкуренти сбъркат, ние трябва да се възползваме от това нещо“, добави още Ясен Петров.

"Сега ни остава задължително да вземем последния ни мач (срещу Светкавица), за да сме сигурни, че ще участваме в Лига Европа. Късметът ни избяга в някои моменти през сезона, но това, което имахме в ръцете си и го изпуснахме, други ни го върнаха днес", каза Петров.