Левски разби с 6:1 Видима Раковски в Севлиево в мача от 29-ия кръг в А група. С успеха „сините“ от София запазиха пълни шансове да играят в Европа през следващия сезона. Поражението пък означава, че селекцията на Костадин Ангелов официално изпада в Б група.

Във временното класиране Левски захапа бронза, след издънки на преките си конкуренти за третото място. „Сините“ са на 3-то място в таблицата, на 2 точки пред 4-ия Черноморец и 5-ия Локомотив Пловдив, и на 3-ри пред Литекс.

Изключително силен мач за Левски записа Жуниньо, който вкара хеттрик – той бе точен съответно в 9-та, 11-та и 43-та минути. Тони Калво се разписа в 13-та минута, Даниел Димов – в 18-та, а крайният резултат оформи Симеон Райков в 76-та минута. За домакините почетното попадение бе дело на Ангел Русев в 25-та минута от дузпа.

Гостите играха от средата на второто полувреме с човек по-малко, тъй като Иво Иванов бе изгонен с директен червен картон за нарушение в своето наказателното поле като последен човек в отбраната.

След по-малко от 20 минути, гостите вече водеха с 4 безответни гола.

Резултатът откри Жуниньо в 9-та минута при първата по-сериозна ситуация пред „сините“ в мача. Той бе изведен сам срещу Николай Митев и не сбърка за 1:0 в полза на Левски.

Две минути по-късно отново Жуниньо бе точен. В 11-та минута той се възползва от грешен пас назад към Митев, нападателят на „сините“ открадна топката и сам срещу стража на домакините се разписа за 2:0.

Класическата преднина за Левски оформи Тони Калво в 13-та минута. Отлична контра за гостите, те откраднаха една топка в своята половина, Иван Цветков изведе отлично Жуниньо, който остана очи в очи с Митев, бразилецът обаче обърна наляво към включилия се Калво, който вкарва за 3:0.

в 18-та минута падна още едно безответно попадение във вратата на Видима. Даниел Димов стреля от дистанция, след добър пас на Кристовао Рамос и вкара за 4:0.

Севлиевци върнаха един гол в 25-та минута, когато от дузпа Ангел Русев вкара за 1:4. Малко преди това Иво Иванов извърши нарушение в своето наказателното поле като последен в отбраната на Левски, след което бе закономерно изгонен от Никола Попов. С голяма вина за ситуацията бе Сюлейман Диамутен, който сбърка в средата на терена.

В 43-та минута гостите стигнаха до нов гол след поредна отлична контра. Тони Калво атакува отляво по нападението, пусна към Жуниньо в наказателното поле, който вкара за 5:1.

След почивката, двата отбора водеха играта предимно в средата на терена. Все пак гостите стигнаха до ново попадение в 76-та минута. Влезлият малко по-рано в игра Симеон Райков с хубав удар с левия крак от границата на наказателното поле вкара за 6:1.

В последния си мач, Левски е домакин на отдавна изпадналия в Б група Светкавица. Видима пък гостува на Ботев Враца.