Старши треньорът на Левски Ясен Петров демонстрира спокойствие и добро настроение по време на пресконференцията преди мача с АИК. Наложи му се още в началото да отговаря на въпрос какво е положението в Левски, с оглед на написаното в някои медии, че има скандали и бунтове в съблекалнята преди мача с шведите.

„Мисля въобще да не отговарям на такъв въпрос, заяви Ясен Петров. Така като ни гледате пред вас има ли някакво напрежение, някакъв бунт? Ние сме наясно, че преди всеки важен мач на Левски, ще бъдат правени опити за такива сензации и да се пишат неща, които не отговарят на истината. Няма такова нещо. Категоричен съм.”

Наставникът бе попитан дали се опасява от ексцесии от страна на „сините” фенове с оглед на евентуално отмъщение на шведите за случилото се в Стокхолм.

„Аз съм убеден в едно нещо, че нашата публика е европейска публика, категоричен е Петров. Това са го показали хората, които ни подкрепят през годините. Убеден съм, че по начина, по който ни подкрепяха досега, по същия интелигентен начин, ще ни подкрепят и в четвъртък. В крайна сметка футболът не е война. Ние като клуб се стремим да си решаваме проблемите на терена. Убеден съм, че утре всички на стадиона ще ни подкрепят по един цивилизован начин и няма да се стигне до ексцесии.”

Ясен Петров отново изтъкна, че за Левски маловажни мачове няма, че всичките мачове са важни.

„Предстои ни поредният важен мач, който трябва да изиграем, счита Ясен. Работата ни е да не вкарваме излишно напрежение. Обстановката трябва да е спокойна. Надяваме се, че всеки един, който е в групата осъзнава важността на срещата и се готви утре да даде всичко от себе си, на което е способен.”

Според наставника свършеното като подготовка за мача е преминало нормално и той не вижда от какво да има опасения. Той иска само максимална концентрация от неговите футболисти. Петров е сигурен, че отборът ще си свърши работата, ако успее да се мобилизира и концентрира, и си играе неговия футбол.

„Това е просто поредният много важен мач за Левски, който ние ще се опитаме да спечелим, категоричен е Ясен Петров. АИК е отбор с много по-голямо самочувствие от Калмар и с по-верни привърженици, които непрекъснато подкрепят отбора си.”