Асът на Левски Христо Йовов си пожела утре срещу АИК целият отбор на „сините” да бъде бижутерски. Звездата на тима от „Герена” попадна в групата на Ясен Петров, след като няколко седмици лекува травма на бедрения мускул.

„След като съм тук и съм по екип, значи съм възстановен. Част съм от деветнайсетте играчи, които са в групата и съм готов да помогна с каквото мога”, бяха първите думи на Бижутера.

„В такива важни мачове се играе лесно. Кондиционното ти състояние не влияе, макар че в даден момент може и да се случи. Предполагам, че стадионът ще е пълен, ще има достатъчно скандирания и това помага да превъзмогнеш умората и трудните моменти. Със сигурност ще е по-трудно, защото не съм тренирал, но има достатъчно футболисти в отбора. Даже не знам дали ще играя. Трябва да питаме Ясен Петров”, сподели Йовов поглеждайки към седящия до него треньор. Последва бурен смях в залата, като и Ясен Петров се развесели сериозно от „подадената му топка” от Йовов.

„Аз съм готов. Няма да ме е срам да поискам смяна, ако се почувствам достатъчно изморен”, продължи по темата опитният футболист на Левски.

„Със сигурност ще има атмосфера, която може да увлече даден футболист, но ние сме професионалисти и ще изпълняваме указанията на треньора. Всеки си прави сметката, че този мач е много важен и може да ни даде възможността да играем още срещи в Европа. Това е една добра възможност, иначе ще трябва да се задоволим със сивото ежедневие на българското първенство. Всички ще си изпълняват задълженията на терена. Надявам се да имаме и малко късмет, защото без това е много трудно”, отсече още асът на Левски Христо Йовов.

„Бижутерски трябва да бъде целият отбор утре. С времето доказваме, че не разчитаме на отделни фигури в отбора. Отборът е сплотен, просто в даден мач някой от футболистите изпъква. Няма значение кой, важното е утре да излезе една фигура напред, която да поведе отбора”, завърши Христо Йовов своето изказване на пресконференцията, която Левски даде на „Герена” преди мача с АИК Стокхолм в турнира Лига Европа.