Христо Янев беше представен от Александър Тодоров и Пламен Марков пред медиите като новия треньор на ЦСКА. 36-годишният специалист представи и своя екип, с който ще работи в „червения“ клуб.

„Знам отговорността да си треньор на ЦСКА, искам да благодаря на г-н Ганчев и г-н Инджов, че ми гласуват това доверие да поема клуба на тази възраст. Познавате много добре екипа ми - Ивайло Петров, Душко Томаш и Владо Манчев“, сподели 36-годишният наставник на „червените“.

„Може би в по-младите ми години съм допускал грешки в отношението си към вас, искам да се извиня“, коментира още Янев, който за трети път се завръща на „Армията“. Като футболист бившият полузащитник на два пъти игра с „червения“ екип.

„До този момент съм разговарял само с български футболисти, искаме да съберем такива, които имат голямо бъдеще, както и такива, които са с опит“, допълни Христо Янев.

„Ще видите футболистите утре преди лагера в Тетевен, на който заминаваме. Нито съм говорил с Емил Гъргоров, нито с Тошко Янчев, така че спираме с тези спекулации. Надявам се опитът, който придобих в Миньор да ми е от полза. На всички ни е неприятно, че ЦСКА трябва да играе във В група“, каза още Христо Янев.

„Аз съм разговарял с Вальо Илиев, аз като треньор няма да разчитам на него, това минава през обсъждане с моя екип. Това е достатъчно трудно решение за мен, познавам го, играли сме заедно. Голяма фигура и достоен човек за мен е, но плановете и вижданията ни се разминават. Правим всичко възможно да задържим всички български играчи, които не са толкова много“, добави треньорът.

Новият шеф на "Армията" Пламен Марков също взе отношение по казуса с доскорошния капитан на "червените". 

"С Валентин Илиев не съм се чувал и не мога да коментирам нещо за кариерата му. Няма нежелание за работа с него, каквато информация се пуска. Аз съм работил с него преди, но такъв разговор с Валентин не е воден сега", сподели Марков.

След това Янев продължи да излага плановете си за работа с отбора. 

„Опитвам се да бъда максимално коректен с хората, с които работя, такъв съм по природа. Ще се опитаме да налагаме повече млади футболисти с потенциал. В група не е мястото, където е добре да се развиват, защото терените не са добри за игра“, уточни още Янев.

„Ще опитаме да предадем най-доброто от себе си, от уменията си, на тези момчета, за да могат да бележат и те голове. Съперниците ни ще излизат пределно мотивирани срещу нас, все пак срещу тях ще играе ЦСКА, но ние ще сме подготвени за това. Нападателен ще бъде футболът ни, защото трябва да се печелят мачовете. Нямам търпение да излезем на терена, за да за познаем момчетата с нашите виждания", каза още Янев.

Отборът на ЦСКА заминава още в сряда на подготвителен лагер. Ръководството на „червените“ е взело решение тимът да прекара предстоящите 14 дни в Тетевен.

Новият старши треньор Христо Янев обяви, че към момента има предвидени две контроли за отбора. Спарингите ще се състоят на 10 юли и 14 юли съответно срещу Спартак Плевен и втория отбор на Литекс, който ще се състезава в Б група.