ЦСКА безспорно е най-шумният български клуб. Там винаги се случват събития, биват коментирани и усилвани от мощния журналистически мегафон. От няколко дни насам децибелите при армейците се увеличиха още повече. И всичко това благодарение на непрекъснатото шумолене отвъд Дунава.

На север от нас медиите са много добре развити. И не пропускат възможността да пишат всевъзможни новини, отнасящи се до техните клубове, треньори и футболисти. И понеже в ЦСКА наставник вече е сънародникът им Йоан Андоне, а играчи - Флорентин Петре и Даниел Панку /засега/, интересът към „българската Стяуа“, както наричат комшиите ЦСКА, нарасна неимоверно.

Всъщност, в началото на годината най-напред Левски вкуси от любопитството на румънските медии покрай неосъществения трансфер на Йовов в Стяуа. По пет пъти на ден Гонзо отричаше за него, но по десет пъти Стойкица го контрираше с противоположното твърдение. Само процентите за отиването на Йовов в Букурещ варираха – между 95% и 99%. В крайна сметка Бижутера се размина с румънския гранд, а „сините“ се отърваха от дразнещия брум. Макар че и до ден-днешен Йовов се споменава по няколко пъти в румънските медии.

Но наред сега е ЦСКА. Само вчера на север от нас забъркаха два скандала, свързани косвено с ЦСКА - между Джовани Бекали и боса на Университатя Крайова Митителу за исканите от „червените“ братя Костя, и между Трика и Петре, като вторият бе наречен грубо от бившия си съотборник „перверзно джудже“.

А това е само началото. Така че в ЦСКА да се подготвят, че ги чака замърсен звуков фон оттатък „тихия бял Дунав“. И да знаят, че той често се вълнува и шуми. При това не чак толкова весело...