Играчът на ЦСКА Костадин Стоянов ще разбере вероятно този четвъртък накъде върви бъдещето му.

Тогава родната допинг-лаборатория ще даде своето становище въз основа на резултатите от проведения в Атина допинг-тест. Самият тест бе даден от Стоянов след изиграването на вечното дерби между ЦСКА и Левски тази есен.

След становището на допинг-лабораторията следва и заседание на Дисциплинарната комисия към БФС, която трябва да се произнесе за периода на наказание на въпросния играч.

От „Армията” засега няма официално становище по случая, но вече са подготвени и са готови с обжалване след произнасяне на наказаниет. Изобщо не съществува вариант, при който Костадин Стоянов ще се размине без наказание, тъй като има доказано наличие на забранено вещество. От ЦСКА обаче имат информация, че концентрацията му в дадения тест е изключително ниска. Вариантите за отстраняване от официални мачове са от 6 месеца до 4 години. Ако се стигне до най-лекия, то от ЦСКА се надяват след обжалването „присъдата” да бъде намалена едва до 3 месеца. Основание за подобен оптимизъм им дават множество други случаи, като този на румънската звезда Адриан Муту, когато се стигна до двойно намаляване на наказанието след подадена молба за обжалване.