Старши треньорът на Берое Петър Хубчев бе доволен от важната победа с 1:0 над Ботев, която измъкна отбора му от зоната на изпадащите. Гол на Давид Каядо бе достатъчен на старозагорци, за да препънат „канарчетата“, но наставникът на домакините отличи поведението на целия си тим.

„Мисля, че спечелихме с по-голямо желание, много по-голямо желание и по-добро представяне като отбор. Ние бяхме по-добрия отбор. В Ботев има много силни индивидуални футболисти. Почти всеки път го казвам – ние разчитаме само и единствено на отбора. Днес се получи. За мен, аз го казах преди малко в съблекалнята, това е една от най-добрите победи на Берое от както аз съм тук. Кажете ми един мач, или поне няколко когато отборът не е играл мотивиран? Може би Славия първия мач, може би с Левски с 10 човека, може би с 8 човека срещу Нефтохимик? Кажете кой мач не ви харесва и да го коментираме? Да, резултатите не винаги са хубави, но това все пак е игра. Мен ме интересува момчетата колкото могат да се раздадат докрай. Аз разчитам единствено и само на отбора. Не ме интересуват отделни звезди, големи звезди… Ние нямаме такива. Ей такава ми стана главата да слушам как големи отбори не се правят със селекция за 0 лв. Аз съм тук в трети трансферен прозорец и ние правим селекция за 0“, коментира веднага след двубоя той.

„Цяла седмица ми омръзна да слушаме кой колко контузени футболисти има, колко важни футболисти отсъстват. Да сте се чули нещо такова от нашия отбор? Имаме 22 души, ако някой не може, друг влиза и играе“, каза още той.

„Играхме с много желание и хъс и бяхме по-силни, но като отбор. Това бе един от най-добрите мачове на Берое, откакто аз съм треньор. Разчитам единствено на отбора, не на индивидуалности. Все още Елио Мартинс и Амир Саюд не са готови за игра и шансовете им да се появят на терена в следващия шампионатен двубой са нищожни.“

Наставникът на Берое също така разкри, че отборът ще се подсили с някои нови футболисти, но отказа да издаде техните имена.