Централният защитник Сивард Спрокел е завел дело срещу ЦСКА във ФИФА за разтрогване на договора му с клуба заради пет неполучени месечни заплати, научи Гонг.

Очаква се решението по неговия казус да излезе в средата на януари и да е положително за национала на Холандските Антили.

Бившият капитан на холандския Витес пристигна в ЦСКА през лятото, но след отпадането на „червените” от Мура в Лига Европа бе нарочен за гонене. Спрокел отказа да разтрогне договора си и бе натирен да се подготвя самостоятелно. Бранителят се е почувствал засегнат от факта, че наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов не му е дал шанс за изява и е останал извън терените за цели пет месеца, след като в предишните си клубове е бил непрестанен титуляр.

След като ФИФА разтрогне договора на Спрокел с ЦСКА, той ще стане свободен агент и се очаква от това да са възползва Ботев Пловдив. Новият наставник на „канарчетата” познава повече от добре тъмнокожия футболист и го иска в състава си. Националът на Холандските Антили ще получава и част от заплатата си от „червените” и ще излезе доста евтино на пловдивчани. ЦСКА ще трябва и да плати разноските по делото.