Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров - Херо категорично отхвърли възможността мачът срещу ЦСКА да бъде преместен с ден по-късно.

„Ние не искаме да играем в неделя, тъй като за тогава е предвидена срещата Нафтекс – Сливен на същия стадион. Ако този мач бъде изтеглен за събота, теренът ще стане разорана нива и това няма да е в полза на футбола. Ние също имаме национални състезатели – Ванчо Траянов и Атанас Фиданин и с ЦСКА сме поставени на едно ниво”, коментира Димитров.

Той допълни, че ако БФС еднолично премести двубоя, ще има сериозна реакция от страна на неговия клуб.

„Ние ще подскачаме и роптаем, ако се стигне до подобно решение. Футболната ни централа няма право на подобно нещо, тъй като трябва да се иска нашето съгласие. Не може да се обслужват само интересите на големите отбори. Ние също имаме достойнство”, каза Херо.

Относно националния отбор бургаският специалист определи състоянието не като кризисно, а като реално. „Това са възможностите. Виждате, че и на клубно и на национално ниво Румъния и Холандия са по-напред от нас. Лошото е, че такива хора като Венци Стефанов нагнетяват обстановката и винаги се изказва в негов интерес, за да се вземат играчи на Славия. Това най-малкото не е коректно”, коментира бившият национален селекционер.

Димитров взе отношение и по темата за треньора на националния отбор. „В България който и да стане треньор, ще бъде оплюван и руган. Нека сложат чужденец и да видят възможностите му. Манталитетът, условията и потенциалът на футболистите са различни. Смятам, че българските треньори са подценявани. Чужденец няма да свърши по-добра работа, но нека го сложат и да го препатят пък тогава да се правят изводите”, допълни още наставникът на бургаския Черноморец.

Според него, проблемът в националния се създава от клубните президенти, които искат да имат повече национални за евентуална бъдеща продажба в чужбина. „Независим треньор е неудобен за много хора”, завърши Димитров.