Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров Херо заяви, че равенството срещу шампиона Литекс е напълно заслужено с оглед на показаното от двата тима. Двубоят в Ловеч приключи без голове – 0:0, въпреки че и двата тима имаха удобни ситуации пред двете врати.

„Според мен се получи двуостър двубой, със ситуации пред двете врати. Равенството е заслужено. Имаше доста характер и тактическо надиграване между двата тима. Нашата минимална цел беше да не загубим и да запазим разликата, но все пак търсихме победата. Не всеки път се получава обаче. Имахме ситуациите, но в последната фаза ни липсваше самочувствие“, коментира Димитър Димитров на пресконференцията след мача.

„Има доста мачове до края на шампионата, могат да се случат много неща. Все пак играем срещу шампиона и това ще даде отражение върху психическа на моите футболисти.“

 

„Сигурно има по-специална тръпка за мен, когато идвам тук. Все пак съм бил в този клуб и съм ставал шампион. Нормално е да има повече емоция от моя страна. Черноморец имаше и по-добри мачове, но като заряд беше специален този двубой“, каза още Херо.