Димитър Димитров-Херо е по-близо до договор с Левски, отколкото с Ботев Пловдив, научи Гонг. Същите източници довериха, че Станимир Стоилов вече е взел своето решение и ще остане начело на Ботев Пловдив. Двамата имаха среща със собственика на „канарчетата” в сряда.

Окончателните си решения обаче ще официализират в дните около финала за Купата на България в Бургас. На 15 май Ботев и Лудогорец излизат един срещу друг за втория по значимост трофей в родния футбол.

Според източниците на Гонг, Херо предпочита да се занимава с треньорска дейност и затова е по-близо до договорка със „сините” от София. Вариантите пред него са два – треньор на Герена с шеф Георги Иванов или директор на Колежа с „подчинен” Станимир Стоилов.

За разлика от Димитров, Мъри е взел окончателно своето решение – да продължи да бъде наставник на Ботев Пловдив. Стоилов има договор до лятото на 2015 година и е решил да си го изпълни.

Голямо значение за решението му е изключителното доверие от страна на боса на „канарчетата” Цветан Василев и огромното му желание да го задържи в клуба. Според запознати, всичко това ще бъде официализирано часове преди финала за Купата и резултатът от него няма да има никакво значение за бъдещето на Стоилов в Пловдив.