Благодетелят на ЦСКА Гриша Ганчев даде пространно интервю в предаването "120 минути" по bTV, отговаряйки на актулни теми и въпроси.

"Трябва да бъда точен, това е много дълга история, ЦСКА се върна в елита, откакто съществува този клуб, той е заличаван, и отново се е появявал. За мен ЦСКА е стадионът, играчите, треньорите, публиката", започна Ганчев на въпрос дали това е Литекс или е ЦСКА.

"Изненадан съм от спортната компетентност на този синдик. Не съм виждал такъв синдик. Когато отборът беше изхвърлен във В група, той отново нямаше как да стартира в първенството на В група, ако не бяхме ние. Хората не са дошли в клуба, защото са искали да спечелят Купата на България или първенството във В група, а са дошли да работят. На тези хора им е плащано", допълни Ганчев.

"Аз не съм казал, че съм Господа. Чувам само "Ще направим ето това", къде са били тези хора през тези 25 години, не е забит един пирон, защо не отидете на Панчарево да видите какво е. С Инджов направихме тези игрища и продължаваме да ги правим", каза още той.

"Нямм съревнование с абсолютно никого. От г-н Божков не съм чул нищо за ЦСКА. Миналата година не успяхме да се разберем, от тогава аз не съм чул нищо от него за ЦСКА, а от негов приближен човек. Няма бизнес интереси, аз съм отворен към всеки. Който иска да дава пари за ЦСКА да заповяда", допълни той. 

"Като кой и как да я купим, сега ще я купим от г-жа синдичката. Според нашия оздравителен план след 14 години държавата ще си прибере вземанията, а след 8 години другите неща. Съдът може да приеме и другия план", допълни Ганчев по повод емблемата на клуба.

"Борислав Попов какъв е, историк ли е, титлите са в музея на ЦСКА. Борислав Попов да отиде да ги види. Коя история да бъде запазена, тази от годините на Илия Павлов, или предишната история от 1989 година, пак Средец накрая", продължи Ганчев.

"Не ме интересува, започнало е през 2004 година, започнало е тогава с някакви около 3-4 милиона към НАП. ЦСКА е огромен плац за интереси, финансови и други. Появява се един като мен, който заявява, че ще си прави спорта", коментира още той по повод случващото се в ЦСКА през предишните години на управление.

"Базите не са бащиния на синдичката, те са публична държавна собственост. Започнали сме да ги правим, където са феновете, там е и стадиона, не е на мен, нито на синдичката, той е на феновете. Очаквам да започне и да ги тренира, г-жа синдичката", коментира още Гриша Ганчев.

"ЦСКА не е баничарница, ЦСКА е спортен клуб. ЦСКА ще си играе мачовете на "Българска армия", това е ясно като бял ден", каза Ганчев на въпрос къде ще играе мачовете си ЦСКА.

"Това не е добре, трябва да останат да си играят, респект към всички отбори, не е добре да се оттеглят, тъй като трябва да има с кой да играем", отговори той на заявлението на Левски да напусне А група.   

"Големи разходи и много страдание, когато губи футболни мачове. Никой не е спечелил от футбола и няма да спечели. Кзвам на феновете и моите опоненти да заповядат на Армията и да дойдат да строим нов стадион, да си оправим базите на Панчрево, да направим селекция, да станем шампиони и да видим отбора в групите на един от европейските турнири. Който иска да заповяда да помага, а не да си мерим оздравителните планове. Госпожа Дора Милева я съветвам да прочете и нашия оздравителен план, тъй като ние го занесохме в съда, защото така е законно", каза още той на въпрос какво е ЦСКА за него.