Италианският ляв защитник Фабрицио Грило подписа в последния момент договора си с ЦСКА и десет минути по-късно вече беше на летището, за да се присъедини към новите си съотборници за лагера в Германия. Ето какво сподели Грило за Гонг:

- Разбрахме, че си подписал...

- Да, преди десет минути.

- Защо така?

- Заради Арецо. Аз се бях разбрал с клуба преди десет дни. Нямаше проблеми с ЦСКА. Аз бях доволен и те бяха доволни. Тогава те говориха с президента на Арецо, за да се плати и да бъде изпратена жълтата карта. Разговорът мина добре и днес подписах официално договора си с ЦСКА.

- За колко години?

- За три години.

- А сега, виждам даже, че багажът ти не е готов?

- Не е готов, но независимо от това, тръгвам заедно с отбора на лагера. Нещата станаха в последния момент. Там вече ще ми дадат всичко необходимо като екипировка. Важното е, че всичко е наред с договора и аз съм доволен.

- А сега как се чувстваш в новия си отбор?

- Щастлив съм. Искам да побеждавам с този отбор, да изявя качествата си и да докажа, че един италиански футболист може винаги да бъде полезен. Много съм доволен и искам само да побеждавам.

- Как оценяваш нивото на българския футбол?

- Не знам. На тъмно съм за нивото на българския футбол. Аз ще се опитам да дам максимума от себе си и се надявам с отбора да стигнем далеч.

- Ако нещата с контракта ти с ЦСКА не бяха тръгнали в положителната посока, какво щеше да правиш?

- Имах предложения от Италия. Нямаше проблем да продължа кариерата си там.

- Откъде? От отбори в Серия А или Серия Б?

- От два други отбора в Серия Б. Харесва ми обаче да натрупам този опит в кариерата си. С ЦСКА ще играем в Лига Европа и така нататък.

- Ще попитам и теб за представянето на италианския национален отбор на световното първенство...

- Разочароващо, разочароващо. Но случват се и такива неща. Това отразява донякъде нивото на италианския футбол в момента.

- Може би причината се крие в много чужденци в калчото?

- Да, така е. Има много чужденци. Освен това, извън отбора останаха играчи, които не би трябвало да си остават вкъщи. Тези неща обаче ги решава селекционерът. Надявам се през следващите две години да се оправим.