Френският футболист на ЦСКА Елиот Гранден заяви, че ще изпълни договора си с армейците, който е за още един сезон. Това стана на церемонията, на която Гранден получи наградата си за футболист на 27-я кръг на А група. Той събра 14 гласа, Христо Йовов е втори с 4, Ивелин Попов с 3, а Илко Пиргов с 1.

„Остава ми още една година договор с ЦСКА. След това не знам. Истина е обаче, че има много отбори, които се интересуват от мен. И на последния мач имаше съгледвачи, които ме гледаха”, каза Гранден.

Футболистът коментира и дузпата, която бе дадена за ЦСКА срещу Славия: „Защитник ме дръпна за фланелката. Може би, ако това бе в средата на терена, нямаше да се свири фаул. Стана в наказателното поле и съдията прецени, че има дузпа. Значи има дузпа.”

„За момента всичко в ЦСКА върви добре. Колегите се държат, както трябва. Семейството ми се чувства добре в България. За мен голям проблем са терените, като бих желал всички да са като на националния стадион. В началото ми беше студено и играхме на замръзнали терени, а това ми пречеше. Вече се адаптирах”, заяви още футболистът.

Французинът призна, че преди мача с Левски е имал проблеми, които са били решени с идването на неговия мениджър.

„За мен е едно и също кой е треньор на ЦСКА. Може би по-добре са българските треньори, защото познават обстановката. Истина е, че имаше малко сътресения около треньорската рокада. Колкото до феновете мисля, че повече няма да се случи това, което стана в Мездра”, допълни Гранден.

Футболистът говори и за нивото на футбола в България: „Когато дойдох знаех, че ще трудно и нивото не е като във Франция. Дойдох да играя и да печеля. Нивото в България е по-слабо от другите шампионати. Колкото до моя характер, преди бях млад и импулсивен, но сега имам малък син и съм спокоен. Всичко е наред.”