Селекцията в Левски не е завършена, макар че завърши първия подготвителен лагер. Какво става с исканите от Георги Иванов централен защитник и дясно крило? Очакваше се да бъдат взети още по време на първия подготвителен лагер.

„ Нещата с двамата малко се забавиха, откровен е Георги Иванов. Аз и преди ви го казах,че докато има три страни, двата клуба и играча, преговорите се водят много трудно. Имахме идея за десен външен, но условията, които другия отбор предложи, са много завишени. Почти се отказваме от този футболист. Ние не сме се спрели само на този футболист, имаме още няколко варианта. Ще дойдат и футболисти на проби. Аз мисля, че още в първите два мача в Австрия трябва да имаме нов футболист. Десен външен и стопер за да можем да приключим селекцията. Всичко след това ще бъде късно.”

На главния мениджър са предложени много играчи, от които да избира ,както за десен външен, така и за централен защитник.

„Гледаме ги с треньорското ръководство, сподела Гонзо. Преценяваме техните качества. Малко се забавяме, защото футболисти, които ни бяха първи опции за позициите , за които ги искахме, се проточиха нещата с тях. Не искам да бързаме при избора. Да дойде някой, да подпише и след това да съжаляваме. По- добре да закъснеем малко и да дойде качествен футболист, отколкото да бързаме да приключим селекцията и да вземем футболист, който да не е на нивото, на което ние искаме.”

Орлин Старокин проведе с Левски първия подготвителен лагер. Все още той не е подписал договор, защото има разминавания между двата клуба. Има ли вариант левият краен бранител да се върне в Черноморец?

„Проблемът е ,че след като договорихме всичко с Черноморец, се оказа, че Сашо Киров е контузен, сподели Иванов. В момента Сашо Киров е в Барселона, където ще му направят обстойни прегледи, които ще покажат какво е състоянието му. Херо иска Киров в Черноморец, но го иска здрав. Ако не стане този вариант, ще търсим друг. При всички положения ще се разберем и Старокин ще бъде футболист на Левски.”

Какво е положението с Дарко Тасевски?

„Дарко Тасевски е футболист на Левски, категоричен е Гонзо. Имаме уговорка с него, че ако има добра оферта за него и за клуба, то ние ще го пуснем. Докато не подпише с друг клуб, аз броя Дарко за футболист на Левски. Той е основен футболист за нас.”

Иван Цветков се старае в тренировките, но определено харесва повече заниманията с топка.

„ Никой футболист не обича тази част от подготовката, защото тя е много тежка, няма мачове, сподели Гонзо. Тренировките са по два пъти на ден и са много тежки. Иван Цветков не прави изключение. Той не е пропуснал занимание. Готви се, ние сме малко по- внимателни с него. Убеден съм, че в началото на сезона ще е на ниво. Видяхме, че в Пирин без подготовка на какво ниво е, а аз се надявам след подготовката да вдигне нивото още повече.”

Самият Георги Иванов много тренира и подържа форма. Бяга, играе тенис, но не взима участие в двустранните игри. Дали му минава през главата да играе пак голям футбол?

„Не, категоричен е Гонзо. Аз вече играя футбол само на малки вратички, с приятели. Нормално е, като съм спортувал цял живот, да искам да се подържам. Знам активни спортисти, които като спрат да качват 20 кила. Аз не искам това да се случи с мен, спортувам за здраве.”

Според главния мениджър на Левски няма да е лесно в евротурнирите.

„ Готвим се и за мачовете от евротурнирите, но и за първенството, категоричен е Гонзо. Не ги деля на по- важни и по- маловажни. За Левски всеки мач е важен. Всеки мач трябва да се играе за победа. Всеки един футболист трябва да се раздава максимално, за което трябва да е добре подготвен, защото иначе не може да държи високо ниво.”

Има ли в Георги Иванов раздвоение кое е по- важно за Левски – първенството, или евротурнирите?

„Нашата първа цел е да влезем в групите на Лига Европа, споделя Иванов. Защото това е най- ранната като мачове цел. Най- близка е. След това ще хвърлим всички сили да станем шампиони и да вземем Купата. Играхме най- добре от българските отбори в Лига Европа, но не станахме шампиони и имаше недоволни.