Левски ще трябва да се справи с футболистите, с които иска да се раздели, за да привлече нови на тяхно място. Проблем за „сините“ е, че има играчи, които не желаят да прекратят договорите си. Това разкри спортният директор на Левски Георги Иванов преди старта на зимната подготовка на отбора.

„Нещата става трудно и бавно, защото има футболисти, които трябва да освобождаваме, за да се вместим в бюджета, а голяма част от тях не искат да си тръгват. Това малко спъва нещата, така че се опитваме тези дни да решаваме тези проблеми“, разкри Иванов.

„Ние имаме бюджет, с който трябва да работим и футболисти, които да бъдат освободени, за да не излизаме от бюджета. Няма да е лесно, особено в този период но щом сме тук, значи ще се опитаме да оправим нещата и тази година наистина Левски да бъде на подобаващо ниво“, коментира още спортният директор на „сините“.

На въпрос, дали очаква в следващите дни да бъде постигната договорка с Антон Огнянов и Пламен Крумов, Георги Иванов каза: „Очаквам, но има проблеми с тях, защото не искат да си прекратят договорите по взаимно съгласие, но смятам, че първо трябва да имаш достойнство и някъде, където не те искат,  да си тръгнеш, но всеки решава сам за себе си. Когато се разделяш с футболисти, най-нормалното е първо на тях да го кажем. Първо те ще разберат. При всички положения те имат договор с Левски и трябва да тренират индивидуално. Няма да тренират с първия отбор. Ще им направим програма, по която да тренират“, добави още Георги Иванов.

„За момента няма подходящи българи, които да вдигнат нивото. Сашо Александров е новият футболист, българин, който започна с нас. Договорът му е за две години. Всички останали, които Левски ще привлече са чужденци. Много неща се пишат. Единственото, което трябва да знаете, е че като стане официално, вие ще го разберете", каза Гонзо по повод селекцията през зимния период.

„Търсим играчи на позициите десен бек, стопер, централен нападател и външен. Набелязали сме футболисти ,в преговори сме, но нещата стават малко трудно и бавно. Смятам, че ще се справим. Щом сме се хванали на това хоро смятам,че ще се справим“, заяви още Георги Иванов.