Спортният директор на Левски Георги Иванов бе видимо доволен от привличането на холандеца от суринамски произход Сержиньо Грийн. Началникът представи пред репортерите шестото ново попълнение в „синия” лагер.

„Сержиньо няма нужда от голямо представяне. Търсихме дълго нужния ни играч и го намерихме. Договорът му е за две години. Вчера преговаряхме, но нещата почти бяха уточнени. Той работи с големи професионалисти, така че не беше трудно да се разберем”, сподели Иванов на пресконференцията.

„Всеки футболист в Левски се доказва. Дали Сержиньо е в топ форма, ще видим. Изследванията, които му направихме, показват, че е добре функционално. Разбира се, той не е в най-добрата си форма, защото от доста време не е играл мачове. Класата и потенциала, които има, ни кара да вярваме, че ще играе добре”, продължи силният човек на „Герена”.

„През този период гледах доста футболисти на позициите, на които ни трябваха нови. Свързахме се с всички работещи мениджъри. Те ни предложиха футболисти на нужните позиции, а наше задължение, на мен и на Ясен Петров, е да одобряваме. С привличането на Сержиньо се надявам да се вдигне още повече класата на Левски”, допълни Георги Иванов.

Легендарният голмайстор на Левски призна, че не бива отборът му да си вирва носа в началото на сезона. „Още сме само в началото на пътя”,отсече той.

„Няма да се разделяме с наши футболисти. Единствените, които пуснахме, бяха Елин Топузаков и Мечо Телкийски. Те са дали много на Левски и заслужават такъв жест, да идат и да поиграят в чужбина”, отбеляза Гонзо.