Спортният директор на Левски Георги Иванов – Гонзо сподели в Спортно шоу Гонг, че целта пред клуба е спечелване на шампионската титла и купата на страната. Сред желаните задачи е и излизане от групите на Лига Европа.

Жребият отреди „сините” да срещнат Спортинг Лисабон, Лил и Гент в евротурнирите, а Гонзо определи португалския тим за фаворит. Въпреки това той смята, че останалите два отбора в Група С са "от чергата на Левски".

Георги Иванов благодари и на собственика на „сините” Тодор Батков, благодарение на който е била осъществена селекцията. Вчера Левски се класира за групите на Лига Европа, след като отстрани шведския АИК с 2:1 на стадион „Георги Аспарухов”.

„Поспахме малко тази нощ. Имаше купон след мача, но всичко беше в рамките на нормалното, защото в понеделник имаме мач”, започна шефът на тима в ефира на Дарик радио.

„Бях сигурен, че ще се класираме за Лига Европа още през април месец, защото знаех програмата на Локо Сф тогава. Единственият проблем, който имахме, беше мачът с Мездра, когато направихме равен. Важното е, че всичко завърши добре.”

Запитан за двубоя снощи, в който Левски обърна АИК, Гонзо сподели: „Радостта е по-голяма сега, защото като футболист не можеш да усетиш тръпката или може би концентрацията ти пречи да усетиш така тръпката, както сега. Сега се радвам за всички тези футболисти. Ние играхме много силно през първото полувреме. Голът падна след грешка, не искам да обвинявам Божидар Митрев и бях спокоен. Това, което им казах, че трябва да помогнем на Божидар, за да продължим. Влязоха, раздадоха се като мъже, което е най-важното.”

„Главната заслуга за това, което се случва в Левски е Тодор Батков. Независимо аз какво искам и кои футболисти искам да привлечем, Батков е този, който дава парите. Благодаря му, защото той даде картбланш за това, аз да избера треньор и футболисти – както и скаутите и треньорите в школата. Годината, която мина беше пречистваща за Левски. Трябваше да стигнем до дъното ,за да изчистим нещата и да тръгнем напред. Много тежко беше тогава, работихме от сутрин до вечер. Когато аз станах треньор на отбора, първият тим тогава бяхме на 15 точки разлика, за да стигнем до днес. Взехме част от играчите малко по-късно, осем човека, нов отбор, те разкриват своите възможности, но пълният им потенциал ще видим по-нататък.”

„Много трудно в България може да се играе по този начин като срещу шведите. Не искам да споменавам имена, но който и да играе срещу Левски, още от 5-та минута започват да лежат. Всички отбори у нас трябва да се опитват да играят, за да вдигнем нивото. Не може един съдия да свири 200 фаула и да искаш да играеш бързо.”

Относно лятното попълнение на Левски Гара Дембеле, Гонзо каза: „Той оправдава очакванията ни. Още преди мачовете бях сигурен, че това е човекът, който ни трябва. Не трябва да подценяваме и Исмаил Иса, който е млад и има още да се развива. Имаме двама централни нападатели, които са най-добрите в България.”

„Аз не се влияя от това, кой какво говори, затова избрах Ясен Петров. Разговорите, които водих с него ме увериха, че той е точният човек, който ще се справи. Той показва, че всичките му критици към момента са грешали. Моята идея беше да работим с млади хора, защото те искат да се учат и да се развиват. По-опитните треньори си карат по стария начин.”

„Скандали в Левски не може да има, това няма как да стане, докато аз съм там. Щабът е преценил, че сега ще пази Божидар Митрев. Аз казах и при представянето на Акалски, че няма абонирано титулярно място в Левски. За една грешка не можем да зачеркнем цялото представяне на Митрев. Вратарят и да извади 5 положения, ако направи една грешка се вижда. Дори не сме се замисляли да сменяме Божидар по време на мача с АИК. Левски има добър колектив, има дисциплина, всеки знае къде му е мястото и както трябва да прави. Аз, например, съм изчел толкова много простотии.”

Относно жребия за групите на Лига Европа, Георги Иванов отсече: „Да си говорим, че има слаби отбори в тази фаза, само ще се залъгваме. Спортинг е фаворит в нашата група, докато не завърши всичко, никой не може да каже кой ще се класира, но като цяло Лил и Гент са от нашата черга. Мисля, че и програмата е добра. Ще вземем всички мерки, за да се представим на ниво. Във футбола нещата се сменят много бързо, но това, което искам да кажа е, че нито играчите, нито ръководството се заблуждават, че сме постигнали кой знае какво. Първата цел е изпълнена. Няма да правим драми, ако не излезем от групите, но нашата задача е да спечелим първенството и купата.”