Спортният директор на Левски Георги Иванов заяви пред Гонг след прекратената на полувремето контрола с Аполон Лимасол (0:1 до почивката), че причина за недоиграването на мача се оказа сръбският треньор на кипърците Слободан Кръчмаревич.

„След като съдията изгони Веселин Минев, аз го помолих на полувремето да вкараме човек на неговото място, защото това е контролна среща и сме дошли на подготовка, за да се готвим. Съдията каза „о’кей, няма пробеми” и отиде да говори с техния треньор. След това реферът се върна и съобщи, че той е казал, че ако се вкара 11-и човек, те няма да доиграят мача”, разкри Иванов.

„Винаги, когато е имало изгонен футболист, на негово място е влизал друг играч. Вече втори мач завършваме с 10 човека, така не можем да изпълним това, което искаме.”

„Димитър Телкийски трябваше да доиграе мача вместо Веско Минев, дали той е играл 30 секунди повече или по-малко е без значени. Такова беше желанието на нашия отбор - да продължим с 11 човека, за да се обиграе и да получи необходимия синхрон. Сега търсим това, а не точки, тях ще ги търсим след седмица, когато е първият официален мач.”

„Говорихме с футболистите, Веско Минев не бе изгонен заради реплики към съдията, а защото е играл грубо. Не искам да влизам в полемики кой кого първи е ритнал, защото няма смисъл, просто от първата минута мачът беше изнервен”, каза още Георги Иванов.