Старши треньорът на Левски Георги Иванов сподели пред Дарик радио, че цената на Гара Дембеле, който вече е играч на Фрайбург, е повишил многократно цената си при „сините” през последната година. Гонзо разкри, че цената на нападателя сега е 2,5 милиона евро, докато като футболист на Локомотив Пд той е струвал 200 хиляди евро.

„Много хора се изредиха през лятото да говорят, че Левски не може да направи добра селекция, но мисля, че успяхме да ги опровергаем, защото Гара Дембеле стигна до два милиона и половина в Левски, а в Локо Пд беше 200 хиляди евро. Все още взимаме добри футболисти и отборът да покаже истинското си лице”, сподели специалистът.

„Имаме варианти за заместник на Дембеле, отдавна търсим подходящия човек. Търсим играч, който да пасва на нашия стил на игра, но който и да дойде ще му бъде много трудно, защото все пак Гара е вкарал 35 гола и следващият ще бъде сравняван с него. Правим всичко възможно да стане по-скоро, но един договор не се подписва за един ден. До началото на лагера ще имам всички футболисти, които са необходими”, уточни Георги Иванов.

„На нас ни трябват добри футболисти, а не добри момчета. Като цяло Гара Дембеле се раздаваше на тренировките и на терена.”

„Левски взима футболисти, които са му нужни. Млади футболисти, които имат някакво бъдеще в Левски. Ние това правим - Левски да има отбор за следващите години, а не за мачовете в следващите шест месеца”, каза още в Спортно шоу Гонг Гозо.

„Гара Дембеле има процент към Локомотив Пд при трансфера. Винаги сме били коректни към хората и клубовете, с които работим”, завърши специалистът.