Гара Дембеле официално е играч на Фрайбург, след като подписа договора си с немския отбор, научи Гонг. Новината бе потвърдена и от президента на “сините” Тодор Батков в ефира на “Спортно шоу Гонг”.

Левски ще получи над 2 милиона евро за трансфера, като освен това може да увеличи сумата в зависимост от представянето на голаджията за Фрайбург. “Сините” ще получат и процент при бъдещ трансфер на Дембеле.

“Действително трансферът бе подписан още в петък, но чакахме още подписа на Гара Дембеле. Той току що го подписа, чухме се с директора на немския клуб, той ме поздрави и се разбрахме едновременно да обявим. Става дума за Фрайбург”, заяви Батков.

“Цената е над 2 милиона евро, удовлетворителна е. В рамките на очакванията, имаме договорки освен за трансферната цена и за бонуси, за изиграни мачове и вкарани голове от него и евентуално за участие на отбора му в двата европейски отбора в групова фаза, освен това имаме и процент от бъдещ трансфер. Сделката е добра, ще получава около 2 пъти и половина повече, отколкото получаваше при нас”.

“Мениджърите му също са доволни, защото получават бонус. Всички са доволни. Георги Иванов е в чужбина и преговаря за нов нападател”.

На въпрос, дали не съжалява, че не продаде нападателя още през зимата, Батков отговори: “Не съжалявам, той и вторият полусезон потвърди, макар и с някои не толкова добри мачове, че не е случайно това, което направи първия полусезон, помогна на Левски, отбеляза 11 гола. Ние получихме малко повече пари, но за жалост не можахме да станем шампиони, но не ние го решавахме на терена”.