Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо не бе много доволен от играта на своите футболисти, но отчете няколко пъти, че важна е победата над Берое с 2:1.

„Мисля, че футболистите не подходиха по най-сериозния начин. Нямаше агресивност. Изпуснахме положения, които ако бяхме вкарали, настроението щеше да е друго. Има и такива мачове, важното е, че спечелихме. Гара Дембеле имаше наистина трудни положения, после от по-лесното вкара. Но ще вкарваме по-нататък,” заяви Гонзо.

„Ние знаем, че Слори не е играл много време, от месец май. Опитахме се да го подготвим физически, но му лисва игрова практика. Но безспорно има качества, които ще ни показва в бъдеще,” обясни Иванов за дебютанта в състава Анди Слори и добави за друг играч:„Йовов е един от лидерите в нашия отбор. Днес игра по един добър начин, след толкова време. Много се радвам, че се завърна в игра.”

„Не ги оправдавам с мача със Спортинг, защото през цялата седмица им казвахме, че този с Берое е най-важен. Но явно някои се пазеха за този мач,” продължи критично „синият” шеф. „Когато си разконцентриран от началото, и се опиташ да се съсредоточиш в хода на мача, не става. Левски победи, това е важното. Като резултат футболистите си свършиха работата. Но ние като ръководство искаме Левски да играе добре.”

На въпрос за нощните похождения на Гара Дембеле, Иванов бе категоричен: „Гара Дембеле не е бил в заведението!” Още за снажния нападател, Гонзо добави: „Гара Дембеле не се продава. Правим отбор в движение, и истинската сила на отбора ще се види след Нова година. Ще се опитаме да вземем още попълнения, може да продадем, за да вземем други, но Гара Дембеле няма да бъде продаван. Ядрото на отбора ще е това, което е в момента.”

В сравнение с мача миналата година между Левски и Берое, Гонзо каза:„Тогава Берое без ситуация вкараха гол. Но не гледайте толкова негативно, Левски победи в края на краищата. Левски показа, че дори да не играе по най-добрия начин, може да победи.”

„ЦСКА няма да ни е основният претендент при тази разлика, но винаги е опасен противник. Сигурен съм че ЦСКА ще се вдигне, защото тежките им мачове минаха. Ако Левски побеждава, и играе така, ще е нормално Левски да е шампион. За мен Черноморец, Литекс, ЦСКА е нормално държат ниво, и те ще са конкуренция, но съм сигурен, че ако Левски държи нивото си, няма да има проблеми,” коментира Гонзо и съперниците в българското първенство.

„Спортинг е фаворит в групата, не се съмняваме, че ще е труден мач. Левски трябва да се нагажда спрямо всеки противник. Но Левски няма да изглежда зле. Левски постигна своята цел, оттук нататък ще се опитаме да се класираме по-нататък в Лига Европа, но няма да правим трагедии, и да отпаднем. Ще се опитаме да вземем нещо от Спортинг, няма да сме обречени, винаги играем за победа, но ще играем за добър резултат. Всичко зависи от нас,” завърши Георги Иванов.