Левски се наложи с 2:1 срещу Берое в късния неделен мач от 8-я кръг на А група и увеличи актива си на върха в елита на 21 точки, с три пред втория Локо София и пет пред Литекс.

„Сините” изиграха много силно първо полувреме, подпомогнати от изцяло дефанзивната тактика, възприета от Берое. Старозагорци допуснаха и второ поредно поражение, но и гостуваха за втори пореден мач. След осем срещи, Берое е на седма позиция с 13 точки.

Левски стартира ударно двубоя, създаваше интересни положения, и почти всичките 45 минути преминаха в половината на Берое. Резултатът откри Гара Дембеле в 21-та минута, след като получи хубав пас от Христо Йовов, влезе отляво в пеналта, и от малък ъгъл стреля много прецизно.

При едва втория си поглед към Георги Петков за мача, Берое успя да изравни. Това се случи в 35-та минута, когато след подаване на Генчев, Петър Димитров много хитро се измъкна от Бензукан, излезе очи в очи с Петков и отбеляза за 1:1.

Само минута обаче трая радостта на гостите, тъй като Христо Йовов шутира точно от дъгата пред наказателното поле в 36-та, и успя да изведе пак Левски напред.

След почивката в игра за Левски за първи път се появи Анди Слори, и веднага показа, че може да играе сериозна роля в „синия” състав. Холандецът имаше няколко възможности да отбележи дебюта си с гол, но пропусна. Атаките на Левски обаче бяха много интересни и разнообразни, докато Берое отново мъчно стигаше до наказателното поле на Георги Петков.

Илиан Илиев видя, че тимът му може да се бори поне за точка на „Герена”, и направи офанзивни смени, но пак положенията за старозагорци бяха твърде малко. И в двата състава имаше принудителни смени, като заради травма от Левски напусна Дъстли Мюлдер, а от Берое – Станислав Бачев.

Освен Слори, положения се откриха и пред Дембеле и Жоазиньо, но малко концентрация в завършващата фаза не стигна за по-убедителен резултат. Берое опита финален натиск в последните минути, но бе твърде късно за някакъв обрат.