Големите клубове в България обмислят вариант да се отделят и да оформят нова Висша лига. Това стана ясно по време и след днешното Общо събрание на Професионалната футболна лига. Идеята бе споделена от собственика на Черноморец Митко Събев. Той изказа това становище, след като стана ясно, че клубовете отново няма да приемат идеята за намаляване на групата на 10 или 12 отбора.

„Накрая ще се наложи да се отделим в нова група”, каза пред всички Събев.

След края на заседанието собственикът на Черноморец разговаря с хората на Литекс Трифон Попов и представителя на ЦСКА Димитър Димитров. Самият Димитров призна, че са обсъждали подобен вариант. Финансовият директор на Левски Константин Баждеков не пожела да изкаже конкретно мнение по идеята на Митко Събев.

Президентът на ПФЛ Валентин Михов също не бе особено доволен от решението на клубовете да не променят формата на първенството. Михов също подкрепи идеята за 10 отбора, като според запознати също ще приеме решението на Митко Събев за създаването на Висша лига. Очаква се, ако това не се случи Валентин Михов да напусне ПФЛ.