Наказанието на Левски, наложено за расисткия плакат, издигнат по време на мача с Лудогорец, намери широк отзвук в Англия. На Острова се развълнуваха още след като излязоха новините за този инцидент и следяха отблизо всичко около него. 

Днес редица вестници отразяват с възмущение санкцията на българския тим. Левски беше глобен с 19 хил. лв. за това провинение. Сред възмутените са вестници като "Гардиън", "Дейли Мейл", както и редица сайтове. 

Сред тях е и "Блийчър репорт". В него новината за наказанието на "сините" е отразена доста коментарно, като редакторите на сайта пишат следното:

"Докато този плакат е резултат от действията само на шепа фенове, като цяло българският футбол има проблем с расизма. Глоба от порядъка на 7750 паунда е видно, че е само плесник през ръцете на отбор, който има серия провинения в тази насока."

"Това праща грешни сигнали както към привържениците, така и към българското общество като цяло. Българският футболен съюз има правото да наказва отборите с мачове пред празни трибуни за подобни провинения, но не го използва в случая."

"С оглед на сериозността на тази неприятна постъпка и историята на Левски с подобни проблеми, подобна тежка санкция би била доста по-правдоподобна за такова провинение", пишат от екипа на сайта.