Старши треньорът на ЦСКА Гьоре Йовановски има визови проблеми и може да не присъства на двубоя на „червените” срещу ТНС в Уелс. Специалистът все още чака работна виза, която може да бъде издадена в последния момент. Йовановски очаква обаждане от Британското посолство в Скопие и веднага след като получи такова ще отскочи до столицата на Македония да си вземе визата и да замине за Уелс. 99% Йовановски няма да се качи утре в чартъра на ЦСКА, който тръгва към Манчестър.

„Ръководството на ЦСКА прави всичко възможно да бъде извадена виза. Днес или утре всичко трябва да се изясни, но наистина има проблеми в това естество. Ако нямам виза ЦСКА ще бъде изведен от Милен Радуканов. Помощниците ми от Македония също остават в България, тъй като и те нямат визи”, каза Йовановски в специално интервю за Гонг.

„Нашият отбор трябва да играе умно в Уелс. Имахме разбор и им казах, че трябва да играят така, че все едно в първия мач срещу ТНС сме завършили 0:0, а не 3:0. Само така може да влезем в групите. Аз не очаквам да нямам проблеми срещу ТНС. Гледам мача така, че все едно трябва да играем срещу Реал Мадрид”, каза Йовановски.

Македонецът коментира и ситуацията с контузените футболисти. „Във всеки отбор има моменти с контузии. Ние имаме няколко играчи, които са почти възстановени, но аз искам напълно здрави играчи. След паузата ще има няколко човека от контузените, които ще са 100% готови. Наясно съм, че четворката защитници трима от тях играят за първи път в тази формация. Доволен съм от тях. Грегъри Нелсън е добър футболист, но е подготвен за 30-35 минути. Спас Делев има лека травма, но вероятно ще бъде готов. Контузените в момента играчи нямат шанс да играят дори срещу Сливен, тъй като искам да са напълни готови. След паузата ще влязат в игра”, каза Йовановски.

Специалистът изрази задоволството си от нивото на футболистите в ЦСКА. „Много съм много доволен от футболистите. Дисциплинирани и професионалисти. Това е правия път за ЦСКА”, заяви още Йовановски.

Треньорът на „армейците” заяви, че новото аржентинско попълнение Лукас Трекаричи няма шанс да играе срещу Сливен. „Нямам представа до колко е подготвен. Ще разберем в петък”, каза Йовановски.

Той допълни, че все още няма договорени контролни срещи за паузата в първенството, като ще иска поне една или две проверки другата седмица.