Босът на Локомотив Сф Николай Гигов е предупредил играчите си, че в сряда ще произнесе тежката си дума и ще обяви мерките след краха на отбора.

„Ще има сериозни промени през лятото,” каза вчера президентът на клуба пред журналистите, без да уточнява какво има предвид.„Не ми се говори веднага след мача.“

За втора поредна година Гигов търпи сериозни финансови загуби заради неучастието на тима му в Лига Европа, но този път очевидно чашата на търпението му е преляла.

В „Надежда“ се носи мълвата, че преди поредния провал срещу Черноморец бизнесменът е обещал на играчите, че не само ще им изплати до стотинка всички дължими суми, но е предвидил и сериозни бонуси за тях при класиране за Европа. Неговите подопечни обаче събраха едва две от възможните 18 точки в последните 6 кръга, в които имаха 4 домакинства. По този начин те се сринаха до четвъртото място и освен ако не стане чудо в последния кръг, ще пропуснат евротурнирите.

Гигов даде всичко от себе си през миналата седмица, за да надъха отбора, като тренираше ежедневно с него. Той се постара всячески да му вдъхне увереност, но футболистите така и не му се отплатиха с нищо.

В очакване на тежката дума на шефа си, играчите имаха възстановителна тренировка днес, а утре ще имат почивен ден.