Президентът на Локомотив София Николай Гигов заяви, че Стефан Генов сам е пожелал да напусне клуба и е подал оставка, а не е бил уволняван. Генов бе заменен от Димитър Васев, който вече проведе първата си тренировка с отбора в „Надежда“.

„Във всеки клуб може да се случи промяна по всяко време. Стефан Генов подаде днес оставка, аз му я уважих и вече имаме нов старши треньор. Във всеки клуб има моменти на напрежение. Той не е уволнен, а сам подаде оставка. Рокадата се случи в рамките на един час и смятам, че ще бъде за добро. Стефан Генов е добър специалист и смятам, че има добро бъдеще във футбола и му го желая“, коментира Гигов.

„Рокадата няма връзка с декларацията на феновете от миналата седмица. Локомотив трябва да се вдигне и да играе по-атрактивен футбол. Това е целта, имаме играчи и мисля, че това може да се случи.“

„Димитър Васев е новият треньор. Той е последният капитан на Локомотив, който вдигна купата. Надявам се това да му се случи и като треньор. Целта е да бием Черноморец, а след това влизаме в цикъла за Купата, който е много важен за нас, тъй като с два мача можем да стигнем до Европа“, каза още босът на столичните „железничари“.