Легендарният футболист на Левски Божидар Искренов гостува в актуално студио дерби „Дерби”. Големият футболист от близкото минало сподели след победата на „сините” във вечното дерби, че отборът на ЦСКА в момента се е сринал тотално и очаква в следващите четири мача шампионите да загубят отново. „Те са се сринали тотално нямат никакъв шанс за титлата.”

За самото дерби Искренов заяви, че от нищо не е изненадан, тъй като и ден преди мача е дал прогноза за победа на „сините” заради по-доброто психологическо състояние на отбора на Велев. „Левски изигра мача много правилно тактически всички футболисти играха на върха на възможностите си. Те нямаха никаква друга алтернатива освен победа. В момента Левски е на по-добрата позиция заради трудната програма на ЦСКА.”

Гибона коментира и участието на контузените състезатели на Левски Георги Иванов и Христо Йовов. „Аз ги оправдавам, това си е решение на треньора и състезателите, но те прекалено много обичат Левски и искат да помогнат с каквото могат срещу ЦСКА. Аз също съм го правил.”

Емил Велев трябва да получи спокойствие да работи без напрежение, иначе няма да стане. Искренов даде пример с треньорския пост в Реал Мадрид след загубата от Барселона с 6:2. „Какво трябваше да се случи с Рамос, да го разчекнат ли? Кокала има качествата да е треньор, сега е млад, за пръв път е старши, а не помощник, и сега от него се иска той да бъде сам себе си, а не да помага.”