Авторитетният вестник „Л`Екип” пусна много интересен материал за Гара Дембеле в днешния си брой. Часове преди мача Лил - Левски в Лига Европа нападателят на „сините” получи поредната доза признание.

„Трансферът на Дембеле в Левски за 200 000 евро е една отлична сделка”, започва авторът на материала.

„Прогресът на Гара Дембеле не е изненада за мен. Той е голям талант. Притежава страхотен демараж. Играе отлично и с двата крака”, споделя неговият любим треньор Ги Ру. Митичният специалист дава шанс на Дембеле във втората селекция на Оксер в периода 2004-2006.

„Този футболист не се плаши от нищо. Допусна някои грешки като млад, но на него може да се разчита винаги”, казва Рене Ламер, който е тренирал Гара в Истър.

„Л`Екип” напомня и за пробите на французина в Лацио и Ливърпул. Разбира се, споменават се и проблемите му с властите. Асът на Левски е прекарал няколко седмици в италиански арест, но после е оправдан. Той си позволява на млади години да шофира без книжка във Франция.

„Дембеле е голям талант. Няма да е чудно, ако някой английски клуб го прилапа”, доволен е Ги Ру, който може и да се появи в Лил на двубоя. Във Франция обаче цитират и боса на Левски Тодор Батков: „Той не се продава”.

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg