Малко хора вече си спомнят за двубоя на ЦСКА с Галатасарай, а още по-малко и за инцидента, съпроводил срещата. Гергана Орлова пострада тогава, след хвърлена бобичка, а процесът на оздравяване продължава и до ден днешен. Младото момиче гостува в „Голлиния” по Дарик радио и разказа как живее сега.

„Това е тема, която не искам да споделям много с хората. Накратко – стана съвсем неочаквано. Имаше момент, в който ходех само на работа и учех, тогава мои приятели решиха, че да отида на мач може да е един от начините, по които да се забавлявам. Дотогава не бях ходила. За съжаление, последното нещо, което си спомням от ЦСКА – Галатасарай от 2003 година е когато полицията ми провери чантата. Това, което знаем е прочетено и от телевизията. Изпаднах в кома, това продължи около 5-6 дни, получила съм кръвоизлив, спукване на тъпанчето, нараняване на ухото, на кожата, посттравматична епилепсия и различни хронични заболявания”, сподели Гергана Орлова.

„На делото момчето, което хвърли бомбичката, твърдеше, че е невинен. Баща му изпадна в шок и дойде при мен като заяви, че синът му е ангел и че не е направил това нещо. Тогава започна да ме дърпа за ръката и...”, добави момичето, пострадало от нелепия инцидент.

„Имам направени 11 операции в клиника „Малинов”, но почти винаги след това нещата се провалят и всичко се започва отначало. Постоянно ми слагат стволови клетки, за да се възстанови кръвообращението, но засега не се получава. Искам да благодаря на лекарите ми, които се грижат за мен. Стефка Костадинова и Васил Иванов - Лучано ме спонсорираха за първата операция, а останалите 10 д-р Малинов ги прави с лични средства. Отменихме една операция, защото състоянието ми от епилепсията се променя драстично. В Германия имат много повече техника и в детайли може да се установи къде е мястото и как могат да се подобрят нещата. Лекарите казаха, че ми трябват приблизително 2700 евро”, уточни Гергана Орлова.

„Никога няма да отида на стадион! Това, което стана е абсурдна случайност. Може би единствената причина, поради която искрено се надявам да не се окажа на мач, е ако детето ми случайно след време се окаже човек, който обича футбола. Аз гледам тип женски спортове – художествена гимнастика, спортни танци и ски.”
„Имайки предвид моето състояние, много често преживявам нещата по-тежко и всички около мен внимават, а и трудно бих си намерила работа. Анита Вълкова има агенция за преводи и легализация и обеща да ми помогне за работа, въпреки че знае за здравословните ми проблеми. За съжаление, много често се случва да ходя на прегледи. Работя над образованието си. Надявам се епилепсията ми да се излекува, защото искам да работя в полицията, но това ще е пречка”, каза още Гергана Орлова.

Футболистът на ЦСКА Данчо Тодоров също се върна към дните от онзи ден от 2003 година: „Пожелавам да бъде жива и здрава, но тя е мъжко момиче и ние всички футболисти я обичаме и никога не сме забравяли това, което стана с нея. Аз лично много съм следял какво се случва с нея. Всички сме зад нея и никога няма да я оставим. Според мен ние нищо не можем да направим, нашата работа е да играем футбол, но можем да предприемем инициативи. Ако се случи и с някой друг, ние сме хората, които трябва да помогнем, а не да се крием. Гери, ако можех да върна времето мач между ЦСКА и Галатасарай нямаше да има, пожелавам ти, миличка, да си жива и здрава.”

В отговор на неговите пожелания, Гери сподели: „Съгласна съм, че те работят, разбирам ги. Пожелавам му много късмет и много хубави моменти. Стана ми много тъжно, че нещата няма да се променят. Надявам се това да се случи.”

Гери продължава лечението, затова всички, които желаят да помогнат, могат да го направят чрез сметка:

Сметка:

FIRST INVESTMENT BANK

IBAN BG 51 FINV 915010 BGN 0 CIMT

BIC FINVBGSF

Гергана Радославова Орлова

P.S. Няма буква „О”