Вратарят на Левски Георги Петков заяви на специална пресконференция, че вечният съперник на „сините” ЦСКА използва съдията като оправдание за всяка грешка.

Стражът визира както вечното дерби, така и вчерашната загуба на армейците в за Купата на България. Петков призна, че ЦСКА ще липсва на полуфиналите на турнира, тъй като дълго време двата тима няма да имат мач помежду си.

Националът за пореден път се извини за неприличните си жестове на мача с ЦСКА и добави, че е осъзнал грешката си и никога не би я повторил.

Георги Петков каза още, че е обезпокоен от евентуален опит за саморазправа от страна на „армейски” запалянковци, но изрази и надежда, че България е европейска държава и такова нещо е изключено да се случи.

Вратарят каза, че Левски трябва да подобри играта си при гостуванията и бе откровен, че формата на отбора не е на познатото ниво.

Относно вчерашния мач срещу Пирин, Петков каза, че е наблюдавал срещата зад вратата и е бил спокоен за изявите на Бижидар Митрев: „Божидар и Николай се трудят много и с малко повече късмет и сигурност могат да ме заменят. Не съм давал съвет на Митрев за дузпите, защото той добре си знае какво да прави.”

Стражът очаква до 1-2 дни да се възстанови от контузията си, за да може да вземе участие в мача срещу Славия, който според него ще е много труден: „Ако Левски възвърне формата си, има възможност да бие „белите” с няколко гола разлика.”