Спортният директор на Левски Георги Иванов даде доста сериозен намек, че наставникът Пепе Мурсия ще бъде освободен в неделя. Той обяви след победата с 1:0 над Локомотив София, че утре ще обяви какво е решението му за бъдещето на испанеца, но е имал съвсем различни очаквания от него и никак не е доволен. 

Ето какво сподели Иванов час и половина след края на двубоя с "железничарите":

"Ще разберете утре какво ще се случва, не е хубаво сега да коментирам. В момента няма смисъл да коментираме нещо, за което решението не е взето още, но има такава вероятност. 

"Аз съм доволен от победата, не мога да кажа, че съм доволен от играта. Като цяло отборът не играе добре и по начина, по който всички искат. Утре ще говорим за това нещо. Няма да говоря сега за треньорския пост, въпреки че само за това ме питате". 

"Не мога да коментирам работата на треньора, нормално е след като отборът не играе добре, да има някакви причини. Чакайте другите новини, ще ги получите. Аз сега се радвам за победата. Но Левски трябва да има стил. Левски трябва да доминира, да държи топката, Локо София не може да е критерий за играта на Левски." 

"В крайна сметка, хората искат да гледат един по-различен Левски. Играта на отбора трябваше да има някакъв почерк още от контролите. Просто нашият отбор трябва да изглежда по друг начин. Трябва да промени нещо в играта си. Очакваме много повече."

"Не съм доволен нито от подготовката за мачовете, нито от начина, по който тимът игра в тези три двубоя. Аз коментирам нещата с Пепе Мурсия постоянно. Той си има някакви виждания, които реално не съвпадат с нещата, които Левски показва сега." 

"Когато взимаш един чужденец, винаги има риск. Не смятам, че Мурсия е лош треньор, нито има вина за състоянието ни. Но отборът няма развитие в момента", заяви спортният директор на "сините". 

Той говори и за трансферите на Лъчезар Балтанов в Ботев Пловдив и на Антон Огнянов в Локомотив София. Според Иванов, този отбор на Левски има играчи над средното ниво на А група. 

"Винаги съм казвал това, което има, ако сте малко интелигентни, ще знаете, че Левски имаше много дефанзивни халфове и затова го пратихме Лъчо Балтанов в Ботев, защото е млад играч и трябва да играе."

"Антон Огнянов дойде от Любимец, получи тежка контузия и шест месеца не игра, затова за да трупа игрова практика, го пращаме в Локомотив София. Имаме Луис Педро и юноши, които ще налагаме."

"Напълно нормално беше той да е в групата за мача с ЦСКА, защото имахме много хора на Европейското. Левски освободи 14 играчи, но в момента в който събрахме отбор, напълно логично беше да дадем шанс на Балтанов да развие кариерата си."

"Прекалено е рано да даваме генерални оценки, минали са три мача. Ние в България сме царе да даваме генерални оценки от първите няколко мача. Аз съм убеден, че с тези футболисти можем да преследваме високи позиции."

"Имаме играчи над средното ниво в страната и можем да се представяме по-добре срещу отбори от ЦСКА и Локомотив София. ", сподели още Георги Иванов след мача с Локомотив.