Левски постигна първата си шампионатна победа от третия опит, след като успя да надвие Локомотив Сф с 1:0 на своя стадион „Георги Аспарухов“. Единствения гол в мача вкара Роман Прохазка в 51-ата минута.

Така „сините“ имат в актива си 4 точки, след като в първите два кръга направиха равен с Локо Пд и загубиха от ЦСКА във Вечното дерби.

От Локо Сф се очакваше доста повече в този мач, след добрите впечатления, които остави в предния кръг срещу Литекс.

Днес Левски не сътвори кой знае какво, но заслужено стигна до трите точки срещу незатруднилия го с нищо Локомотив.

Мачът започна с две полу-положения за домакините, но Домовчийски и Гаджев не можаха да стигнат до решителен удар или пас.

Първото по-опасно положение за Локо Сф бе в 9-ата минута вратарят на Левски Стефано Кунчев сгреши, Шехуди му отне топката и опита да го прехвърли, но прехвърли и вратата на „сините“.

Последва и още една неуверена изява на вратаря на Левски, а и на Борислав Стойчев пред него.

Гаджев отправи първия точен изстрел в рамката на вратата на Локо Сф, но не затрудни Митрев. Малко след това отново Прохазка стреля силно по диагонал от наказателното поле, но вратарят на Локо Сф изби топката.

Левски беше по-настъпателен, но трудно стигаше до опасности. Локо Сф беше добре групиран в защита и дебнеше за контри, а и да се възползва от някоя грешка в синьо.

Така полувремето приключи съвсем логично 0:0.

Двамата треньори не направиха смени веднага след подновяването на играта.

В 51-ата минута най-активният до този момент в състава на Левски Роман Прохазка стигна до гол за „сините“. Една центрирана топка в пеналта на „червено-черните“ попадна в краката на словака, който с мощен шут откри резултата – 1:0 за Левски.

Само 4 минути по-късно Аниете направи фрапантен пропуск за Левски, след като получи възможността да стреля с глава на почти празна врата, но прати центрираната от Домовчийски топка в аут.

В 77-ата минута Веселин Минев нахлу в наказателното поле на „железничарите“, но Камен Хаджиев направи решителен шпагат, с който спаси положението.

Невероятен прапуск сам срещу вратаря направи Мигел Бедоя за Левски в 90-ата минута. Тогава след рикушет топката попадна у него, но той стреля едва-едва покрай вратата.

ЛЕВСКИ – ЛОКО СФ 1:0

ЛЕВСКИ: Кунчев, Минев, Стойчев, Белаид, Димитров, Гаджев /83 Пл. Димов/, Сърмов, Бедоя, Аниете /75-Р. Цонев/, Прохазка, Домовчийски.

ЛОКОМОТИВ СФ: Митрев, Елтон, Бранеков, Хаджиев, Трифонов, Иванов, Том /60-П. Димитров/, Генов, Ливраменто, Романов, Шехуди.

Голмайстор: 1:0 Прохазка 51