Спортният директор на Левски Георги Иванов даде специално за Гонг интервю преди съботната тренировка на отбора, в което коментира нападките срещу „сините”, появили се в последните дни. Гонзо говори и за обстановката и очакванията при шампионите преди реванша с Дебрецен в Унгария другата седмица.

Ето какво сподели Георги Иванов специално за Гонг:

-Георги, остават няколко дни до реванша с Дебрецен, успявате ли да вдигнете отбора, защото играчите бяха много унили след първата среща?

-Правим всичко възможно отборът да се вдигне. Срокът е кратък. Вчера на разбора футболистите видяха грешките си, които не бяха малко. Надявам се вече да не ги допускаме. Надявам се, че на мача в Будапеща, ние ще изглеждаме по коренно различен начин.

-Има ли сили тимът да навакса пасива, който натрупа на собствен терен?

-Опитваме се по всякакъв начин Левски да изглежда по друг начин. Не трябва специално в този мач да акцентираме върху защитата или нападението. Ние трябва да играем като отбор. Сигурен съм, че ако играем, както ръководството иска, ще имаме големи шансове за успех.

-Рабех и Миланов отсъстваха от първата среща. Какво е положението сега, Рабех тренира, а Миланов прави всичко възможно, за да се възстанови, ще играят ли?

-Надявам се. За Рабех е сигурно, но за Живко все още има някакви съмнения. Аз съм сигурен, че той е мъжко момче и ще направи всичко възможно, за да участва. Видя се, че без двама-трима футболисти ни е доста по-трудно. Това са най-добрите и доста опитни играчи. Когато един излезе, може да намериш как да го заместиш, но когато трима ги няма, е по-сложно.

-Защо има такава очевидна атака срещу Левски в последните дни? Говоря за хора, които са работили в клуба, хора които са левскари…

-Не мога да си го обясня… Явно тези хора са от Левски, само когато работят в клуба. Когато излязат от него, стават против Левски. Бил съм коректен към бившето ръководство и към бивши треньори на Левски. Не съм отправил една критика, но явно тези хора прекаляват и трябва да им се отговори. Бил съм футболист при тези треньори, които дават мнения. Не искам да говоря аз, да казвам, какви треньори са били те. Искам да кажа на тях и на деятелите, които всеки ден дават интервюта, че това не помага по никакъв начин на отбора. Те си мислят, че са от Левски, само когато работят в клуба. Когато има проблем хората си свалят маските и ги виждаш какви са. Видяхме ги какво целят и чакат.

-Очакваше ли подобно съскане на змии при първата крива стъпка на Левски?

-Не съм изненадан. Тези хора се крият като мишки, когато отборът побеждава, а после излизат като плъхове, за да дават мнение. Това са хора, които по някакъв начин формират общественото мнение. Вие медиите пък им давате трибуна, за да се изявяват. Те показват яда си, че не са в клуба.

-Публиката изпрати добре отбора, въпреки че загубихте. Сега 600 са си взели билети за реванша, въпреки резултата. Как ще коментираш това поведение на публиката?

-Мога да кажа едно голямо благодаря. Свалям шапка на тези хора, че ни подкрепят. Подкрепата е безрезервна, въпреки че играта все още не е това, което ние като ръководство искаме. Надявам се да направим, така че те да се гордеят с отбора, който обичат.