Футболистът на червените получи близо 45% от гласовете на феновете за гола си срещу Берое в осмия кръг на първенството по футбол. Георги Илиев получи признанието на феновете в рамките на инициативата на Ариана „Гласувай за най-атрактивния гол”, подкрепена от Професионалната футболна лига. Той ще носи жълтата лента на Ариана в следващия кръг на шампионата.

Двукратен носител на жълтата лента е футболистът на Литекс Уелингтом да Силва. Отборът на ЦСКА също два пъти печели приза за най-атрактивен гол с попаденията на Хосе Луис Гарсес и на Георги Илиев. С признание за атрактивен гол са и футболистите на Черноморец Бургас – Пламен Крумов, Ричард Еромоигбе от Левски, Рикардо Андре от Черно море (Варна) и Младен Стоев от Спартак (Варна).

Инициативата „Гласувай за най-атрактивния гол”

Инициативата „Гласувай за най-атрактивния гол” започна със старта на футболен сезон 2007/2008 и се осъществява с подкрепата на Професионалната футболна лига. Целта на инициативата е да създаде платформа, която стимулира и подкрепя атрактивната футболна игра в България, като дава правото на феновете да гласуват за най-атрактивните голове.

С продължаването на инициативата „Гласувай за най-атрактивния гол”, като основен спонсор на Българското първенство по футбол, отново предизвиква отборите от професионалните групи и техните футболисти да дават всичко от себе си и да осигуряват на феновете повече футболни емоции с най-доброто от футбола – атрактивните голове.

Победителят в инициативата е футболният клуб, отбелязал най-много красиви голове през целия сезон, който получава признанието на феновете и парична награда в размер на 50 000 лева. Той ще бъде обявен за “Най-атрактивния отбор и българските фенове” в края на сезон 2007/2008. Символ на признанието на феновете е специалната жълта лента, която се връчва на футболиста, събрал най-много гласове на феновете за атрактивно попадение. Всички гласували имат възможността да спечелят футболни награди, които се раздават на всеки кръг от първенството.

Регламент на играта “Гласувай за най-атрактивния гол”:

Феновете гласуват за най-атрактивния гол до края на всяка седмица (петък), като се регистрират безплатно на страницата www.ariana-football.bg или като изпращат SMS с техния фаворит (от 1 до 5) на кратък номер 1061.