Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев разкритикува досегашната политика на „червените“ при сключване на договори с футболисти и фирми.

„Спокойно мога да кажа, че 99% от договорите в ЦСКА са се сключвали на махленско ниво. При наличието на добри адвокати в клуба и хора, свързани с футбола, да подпишат такива договори е несериозно. Платени са над 480 хиляди лева за комисионни“, заяви Георги Илиев.

Той изрази надежда, че до 5-6 месеца ЦСКА ще излезе от финансовия батак, в който е влязъл. „Ще изчистим безумните неща, които са правени досега. Трябва малко време, за да вкараме нещата в ред. Сериозно ме притеснява негативното отношение към ЦСКА. От 35 дена съм в клуба и не чух нищо позитивно. От мениджъри, фенове, бизнесмени няма светъл лъч, Единствено Сашо Чакмаков помага. Наистина има подписани безумни договори с футболисти, май единственият който заслужава е Мишел Платини, но и той не струва повече от 250 хиляди евро, а за него са платени над 1 милион лева. С тези договори ЦСКА не може да оцелее след нова Година. Мисля, че за този един месец играчите са единствените, които промениха мисленето си и манталитета. Фенове също не са ми се обаждали. Те явно си имат някакви търкания помежду си“, каза още Георги Илиев.

„Тези договори са тим мазохизъм. Как може да се подписват, като ти вземат от собствените пари. Нямам обяснение защо са подписвани. Но от друга страна собствениците са собственици и могат да си харчат парите както пожелаят. Може да им доставя удоволствие“, сподели Илиев.

Той призова всеки да признава грешките си, когато е сбъркал, но заяви, че до този момент той не е допускал грешки. „Работим по мъжкия отбор, школата, терените, стадиона. До август се надявам да оправим Панчарево. Имаме най-голям бюджет в А група – около 9 милиона лева. Много повече от Лудогорец, Локо Пловдив и други елитни отбори. Трябва да го направим 5 милиона“, каза Илиев.