Адвокатът на Мирослав Антонов в спора му с Лудогорец Георги Градев се изказа доста остро по адрес на Лудогорец заради продължаващия скандал около договора на нападателя. Юристът говори на специална пресконференция, която продължи час и половина.

„Нивото на Лудогорец като професионализъм е за тим от В група. Лудогорец ще бъде съден за обезщетение и дължими заплати пред граждански съд. Сега предстои гражданският съд да реши дали договорът на Антонов е прекратен законно. Само СТК може да се навежда пред Кики Домусчиев, но не и съдът. Законите не предвиждат работодателя да оспорва и обжалва прекратяването на договора едностранно от работника. Всеки един професионален футболист може да изплати три заплати напред на клуба и да си тръгне. Всички тези решения на БФС са под натиск на трета страна, в случая – Лудогорец. Нямам съмнения, че Борислав Попов има пръст в тези решения. Ще съдя Кирил Домусчиев за обида към мен в едно телевизионно спортно предаване“, каза Градев.

„Според законодателството всеки трудов договор може да бъде прекратен като се изплатят три работни заплати от работника към работодателя или с 3-месечно предизвестие от страна на работника“, каза Градев.

„Понятието състезателни права не е обект на трудово-правни взаимоотношения и те са си лично право на всеки футболист, така че нито един клуб не може да притежава състезателни права на определен футболист. Отношенията между играча и клуба са отношения между работодател и работник, като те се уреждат от трудово-правното законодателство“, уточни защитника на Мирослав Антонов.

От Лудогорец са нарушили правото на труд на играча, като са го принудили да тренира при ненормални условия на труд, т.е. ако треньорът беше взел Мирослав Антонов на подготовка и му предложи останалите условия, може да му даде индивидуално занимание, за да влезе във форма. Клубът няма право да принуждава футболиста да води занимания извън групата при ненормални условия - сняг или минусови температури, без треньорски екип. Той е подписал трудов договор за това. А той е бил пратен да води занимания индивидуално по някакъв лекоатлетически норматив“, каза още Градев.