Адвокатът на Лудогорец по делото "Миро Антонов" Иво Ивков заяви, че през последната седмица е установил страхотен натиск към БФС, най-вече свързан с интервюта, изказвания пред медиите, обидни реплики и лансиране на теза, която е представена като единствена и вярна.

„В този случай, който на практика е между два клуба и БФС играе арбитър, комисията вече показа, че могат да се спазват правилата, но наистина се забелязва сериозен натиск, най-вече в медийното пространство. И тезата, която се лансира, се приема като единствена и вярна. В този случай, трябва да се спазват както локалните закони в държавата, така и специфичните за футбола. Случаят е много интересен и крайното решение на практика може да доведе до разтрогване на договори, без реално основание и преминаване на футболисти който, където си пожелае“, сподели адвокатът.

„Във ФИФА са определили КАС като орган, който решава тези дела. В подобни случаи има последици, като спиране на състезателни права на футболисти между 4 и 6 месеца, спиране на трансферните права на клуба, който е подписал договор с него за един трансферен период, както и изплащане на обезщетения“, заяви Иво Ивков.

Той коментира и реакцията на Асоциацията на българските футболисти по случая: „Реакцията няма как да бъде друга, защото това е асоциация на футболистите, но моето мнение е различно.“