Антон Генов е големият фаворит за рефер на вечното дерби ЦСКА – Левски в неделя, призна съдийският шеф Димо Момиров на пресконференция. Той добави, че решението ще стане официално след заседанието на комисията днес в 13 часа.

„Няма искане за чужд съдия нито от ЦСКА нито от Левски”, добави Момиров.

Генов е фаворит защото е в най-добра форма, свалил е килограми и мнението ми е, че ще се справи най-добре с дербито. Няма връзка между това, че до този момент Генов е ръководил мачове, които не се дават пряко по телевизията и нашия избор в нарядите. Ето сега ще имаме възможност да го гледаме и по телевизията.”

Момиров направи равносметка на изминалите пет кръга като заяви, че в първите три съдиите са допуснали много грешки независимо от проведения семинар за тях преди това. В следствие на тези грешки до този момент са наказани петима арбитри. В четвъртия и петия кръг от шампионата обаче има сериозно подобрение в съдийството според Момиров.

На пресконференцията участваха още новият директор Антон Попов, председателят на СТК Йордан Томов, зам. председателят на ДК Юри Кучев и Стефан Орманджиев. А по-голямата част от пресконференцията се превърна в дискусия между журналистите и представителите на БФС относно начина на информиране след заседанието на комисиите. От днес отново се въвежда практиката решенията да бъдат свеждани до медиите чрез сайта на БФС. Срещу това действие се обявиха доста от представителите на медиите, присъстващи на събитието, заради факта, че забавя информацията и няма възможност за комуникация със самите комисии. От пресслужбата на БФС обещаха, че в случай, че новият-стар способ за информиране не работи, ще се премине към старата практика.