Председателят на УС на "Газпром" Алексей Милер обяви, че компанията обмисля да инвестира в Левски, а не в ЦСКА, както се очакваше. На този етап обаче е твърде рано да се каже на каква стойност ще бъде финансовата подкрепа и в какъв срок ще се случи тя.

Милер бе днес в София, за да подпише окончателно инвестиционното решение за строителството на газопровода "Южен поток", заедно с българския премиер Бойко Борисов. След като сложи подписа си под договора, Милер говори пред българските медии и разкри, че "Газпром" е готов да инвестира пари в отбора на Левски.

"Аз съм голям привърженик на футбола и ще обсъдим с нашите български колеги възможността да финансираме футболен клуб Левски. Това е напълно обективна възможност, ако ще присъстваме мащабно на българския пазар и нашето сътрудничество се увеличава", заяви Милер.

„Смятаме, че това е един напълно правилен подход. Такова сътрудничество ще сближи още повече нашите страни“, сподели Алексей Милер.

По думите на шефа на „Газпром“ „нищо не ни свързва така добре, както футболът“.

„Знам колко българите обичат футбола, познавам мнозина български футболисти и искам да пожелая на днешното поколение на националния отбор успешно да участва в квалификациите за Бразилия 2014, но като се имат предвид документите за "Южен поток", като се имат предвид условията на десетгодишния договор и перспективите в сферата на електроенергетиката, ние внимателно ще разгледаме и ще обсъдим възможностите за финансиране на Левски“, каза още президентът на УС на "Газпром".

Досега в българските медии се говореше, че от "Газпром" са готови да вложат пари в отбора на ЦСКА, но наскоро Бойко Борисов уточни, че компанията има желание да финансира само отбори със сини екипи.