Най-голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков вероятно ще бъде новият президент на ЦСКА!

Според в-к Труд новината ще бъде обявена официално в следващите дни.

Длъжността обаче ще бъде с далеч повече правомощия от тези, които досега изпълняваше Димитър Пенев. Стоичков се очаква да има и функции, които се доближават до тези на изпълнителен директор на „червените”. Пената пък ще остане, но под формата на почетен президент на клуба.

Освен това, както Гонг намекна вече миналата седмица се очаква досегашният собственик на Литекс Гриша Ганчев да влезе с участие от 40% в собствеността на клуба. Освен над половин дузина играчи, които се чакат от Ловеч на „Българска армия”, оттам ще дойде и Стойчо Стоилов, който да бъде главен скаут на ЦСКА.

Вече писахме за варианта "червената фланелка" да облекат Петър Занев, братя Миланови, Момчил Цветанов, Александър Цветков, Николай Бодуров и Никасио. Договорката между Гриша Ганчев и Димитър Борисов е на този етап да не се продава нито един от тях, за да може да се сглоби боеспособен тим.

За рокадите във високите етажи на клуба от „Борисовата градина“ се говори от няколко дни, но до този момент няма официално потвърждение от нито една от двете страни. Очаква се това да стане през следващата седмица. При създалата се ситуация, най-вероятно в ЦСКА няма да има пост спортно-технически директор, като правомощията ще бъдат възложени именно на Христо Стоичков.